Облеклото и настроението – Мамасита Мода

Облеклото и настроението

Правило ли ви е някога впечатление как настроението ви се отразява дори на вашето облекло и цялостно излъчване? Да, има такава зависимост. Чрез облеклото ние изразяваме себе си, своето възприятие за света, своя характер, предпочитания, нагласа и настроение.

Когато човек се чувства потиснат, в лошо настроение, нежелаещ да общува в този момент с околните, без да премисля избира дрехи, които не изпъкват, обикновено са в по-тъмни цветове, материи, които се по-непретенциозни, неангажиращи, аутфити, които са по-отпуснати, по-простовати.

Причината е, че несъзнателно човек прехвърля своите емоции в околния свят, в това число и в облеклото. Така естествено в такива моменти подбираме дрехи, които ще ни помогнат да не се набиваме на очи, да не привличаме излишно внимание, да не ни се налага да говорим с някой, да отговаряме на въпроси, да се усмихваме на сила и пр.

Респективно, когато обаче сме в добро настроение, отново несъзнателно онова, което мигновено забелязваме в гардероба си, са точно онези пъстри, цветни, свежи дрехи, които носят настроение от пръв поглед. Избираме материи и модели, които ще направят силно впечатление на околните, такива, които няма как да подминеш. Допълваме стайлинга с ефектни аксесоари (често пъти по-големи по размер или пък много скъпи) и така прекарваме ужасно много време в обличане и оглеждане. 🙂 Но пък жените можем да си го позволим, все пак сме цветето на живота!

И макар и подсъзнателно да избираме тоалетите си спрямо усещанията ни в даден момент, има как и да ги контролираме.

Всички сме чували и чели за влиянието на цветовете върху настроенията на човека и неговите възприятия. Да, точно така – време е да вземем нещата в свои ръце и следващият път, когато сме в лошо настроение, чувстваме се огорчени или депресирани, да не изпадаме в дупка, ами да отворим гардероба, да потърсим хубавите, пъстроцветни дрехи, да ги съчетаем в силно женствена, а защо не и в смела комбинация, и да покорим света!

Пъстрите цветове носят щастие и радост. Всички актуални летни цветове зареждат с добро настроение, положителни емоции и ви карат да се усмихвате. И да, има значение и личния стил, но това не пречи да сложите един атрактивен аксесоар като красива ярка или бляскава брошка като акцент, пъстър шал, ефектна шапка с воал, жълти обувки или пък младежки скрънчи ластик на цветя. Гарантираме ви, че ще има ефект.

Дами, винаги обръщайте внимание на това как се обличате и как се грижите за себе си, не само тялом, но и духом. Щадете себе си и чувствата си. Както е казано: „ако не можеш да промениш нещата около себе си, промени начина, по който ги възприемаш“.

Ако някога отново се почувствате зле, сложете си един свеж, цветен аксесоар или цикламена рокля например и високо вдигнете глава, защото сами избирате радостта пред тъгата!

preloader