Дамски бански – бижу за плажа – Мамасита Мода

Дамски бански – бижу за плажа

Знаете ли, че банският костюм се появява едва в края на 18-ти век, а популярен в близки до днешните си разновидности става чак в средата на 19-ти век или по друг казано, след 1940 година.

Нова колекция бански Aquarilla и Verano

Всъщност преди това е имало различни облекла, които хората в миналото ползвали за къпане. По времето на Русо се появяват мъжки и дамски бански, като дамските са по-скоро рокля с буфон панталони. Преди това и жените, и мъжете носят цели бански.

По-късно през средата на 19-ти век се появяват добре познатите ни бикини – сутиен и изрязани гащи. А в древен Рим пък обикновено са се къпали голи, като е имало и периоди (не за дълго обаче), в които жените са ползвали бански, подобни на днешните бикини.

Появата на бикините като бански е истинска революция и напълно променя възприятията на обществото и посоката на модата. През 1946г. в Париж Луи Реар (моден дизайнер) за първи път в света прави ревю с половинки бански и показва банския не като едно цяло (цял бански), ами като комплект/костюм.

До този момент никой друг не бил дръзвал да представи такава смела идея. Трудно за него се оказва да намери манекен, тъй като неговите модели на дамски бански покриват много малка част от женското тяло. Затова се налага да наеме танцьорка от нощен клуб. Начинанието обаче жъне успех и завладява голяма част от Западна Европа. 10 години по-късно тенденцията за носене на бански от две части се разпространява в Американските щати, а през 60-те години на 19-ти век се превръща в супер популярна мода.

Днес, благодарение на една смела идея и дизайнер с визия за бъдещето, банският костюм с бикини е един от най-предпочитаните модели по света. Благодарим ти, Луи Реар, че ни позволи да се радваме на плажа и морето в една изключително удобна, красива и женствена дреха! Благодарим ти, че ни даде свобода и подчерта безспорния ни женски чар!

Дами, не забравяйте, че освен красиви и стилни в своето плажно облекло, важно е и да се чувствате добре и да ви е удобно в аутфита, който сте избрали. А качеството на материи, кройка и изпълнение е сред основните фактори, които ще ви го осигурят.

Ние се стараем да подбираме най-доброто за вас и затова отново сме ви подготвили страхотни, елегантни, женствени и стилни дамски бански на полските брандове Aquarilla и Verano. Вижте по-долу какво ще ви предложим СКОРО:

AQUARILLA дамски бански

VERANO дамски бански

preloader